Welkom in de wereld van Little Kate Fashion Kids

Hallo lieve lezer, de kans dat je een van de eerste lezers bent van mijn blog is groot en daarvoor wil ik je graag bedanken! De wereld van de blogs is helemaal nieuw voor mij, en ik hoop dat we onze draai zullen gaan vinden. Als creatief ondernemer heb je 1001 ideeën die je met de rest van de wereld wilt delen. Maar omdat bij mij creativiteit hand in hand gaat met chaos is het nog wel eens lastig  om nou echt duidelijk te maken wat ik graag wil vertellen. Ik vind het super leuk om persoonlijke connecties aan te gaan met jullie, en door middel van dit soort blogs kan dat natuurlijk op een leuke  manier! Laat ik daarom maar eens even beginnen met een beeld te schetsen over hoe het er hier achter de schermen aan toe gaat.

Hoe werkt het in het hoofd van een chaotische creatieveling

Hier zit ik dan beneden aan de keukentafel mijn eerste blog te schrijven. Om je even een kijkje te geven in mijn wereld zal ik even een beeld schetsen van hoe ik er bij zit. Zoals ik net al zei zit ik aan de keukentafel. Op het aanrecht zie je nog de laatste aanwijzingen van een gezellig vriendenavondje van gisteren. De muziek staat op standje burenruzie, en stiekem ben ik beneden aan tafel gaan zitten om aan de boekhouding te werken *oeps*. De hele tafel ligt vol met papieren, notities en daar tussenin staat een koud glas thee. Boven hoor ik mijn vriend tegen een van zijn collega’s praten en buiten zie ik de buurkindjes op hun fietsjes. Het is nu maandag 7 september 2020 en op de planning van vandaag stond: de boekhouding doen en mijn atelier opruimen. Zoals ik net al zei is het bij mij altijd een beetje chaos in mijn hoofd en verdwaal ik altijd in een heel ander project dan de bedoeling was. Nu komt het heel af en toe ook wel eens voor dat het wat rustiger in mijn hoofd is, maar om eerlijk te zijn word ik hier juist heel onrustig van. Gek is dat he? Ik vind het heerlijk om bezig te zijn, nieuwe plannen uit te werken en bezig te zijn met nieuwe collecties. Stil zitten is dan ook niet voor mij weggelegd.

 

Het begin, het einde en een nieuwe start

In 2016 heb ik mezelf (toen nog als studente) ingeschreven bij de KvK. 27 oktober in 2016 begon voor mij het grote avontuur genaamd “zelfstandig ondernemer”. We zijn nu bijna 4 jaar verder en er is alweer zo ontzettend veel veranderd. Het is misschien leuk om te weten dat we in 2016 zijn begonnen als gala en bruidsjurken merk. Huh wat, dat is wel even iets heel anders. Ja dat klopt helemaal! Op dat moment zat ik in mijn examenjaar en werd ik helemaal hysterisch van al die fantastische mooie jurken. Say yes to the dress was vaste prik op de tv. Mijn examencollectie genaamd Regina Del Mare (koningin van de oceaan) bestond dan ook uit alleen maar avondjurken en als showstopper een bruidsjurk met een sleep van 2 meter. Na mijn examen ben ik naast mijn werk voor een baas, begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Trouwjurken maken voor klanten was dé grote droom. Een aantal shoots en modeshows verder had ik voor een paar mensen mooie jurken mogen maken maar al snel werd voor mij duidelijk dat ik hier stiekem helemaal niet zo gelukkig van werd.

Ondertussen was het alweer november 2018 en werd ik gevraagd om een kraam te huren voor de kerstmarkt bij ons in het dorp. Heel leuk en aardig allemaal maar wat moest ik in hemelsnaam zoeken op een kerstmarkt met mijn bruidsjurken. Vanaf toen is eigenlijk het idee gaan borrelen om over te stappen naar iets nieuws. En ja hoor daar ging ik met een paar tientjes op zak naar de stoffenwinkel, want ik was op zoek naar stofjes voor een kinderlijn. En zo is in december 2018 Little Kate Fashion Kids ontstaan. Ik had dagen gewerkt om schattige babybroekjes en -mutsjes te maken voor de kleintjes en leuke jurkjes voor de grotere kids. Daar stond ik dan met mijn kleertjes in ons kleine dorp. Je voelt de bui misschien al hangen, dit was een grote flop. Ik had misschien 3 items verkocht en al mijn tenen waren er afgevroren. Gelukkig beschik ik nog wel over een klein beetje gezond verstand en doorzettingsvermogen en gaf ik de moed niet op. Driekwart jaar later kwam de eerste officiële collectie online en ik wist niet wat me overkwam. Ik verkocht gewoon mijn eigen collectie online en op dat moment lag hij zelfs al in 2 winkels. Dit gevoel was natuurlijk heerlijk en het motiveerde mij alleen nog maar meer om door te knallen.

Dromen komen uit

Ondertussen heb ik mijn baan in de zorg opgezegd en ben ik alweer met de 2e najaarscollectie bezig. Over twee maanden vind je mijn merk op het ‘We Are Pregnant’-event en we maken alweer plannen voor volgend jaar. We proberen nieuwe dingen uit en leren nog steeds iedere dag nieuwe dingen. En we blijven door timmeren aan de weg. Het is echt te gek om te zien hoe ik bijna twee jaar geleden ben begonnen met een stapel stofjes die niet eens bij elkaar passen en dat ik nu echte collecties maak die je allemaal kunt mixen en matchen.

Grote kans dat je dit nog niet wist!

Misschien wel leuk om te weten is dat ik zoals veel mensen denken helemaal geen Kate heet. Ik heet namelijk Lotte. Nu zul je wel denken waar komt die naam dan vandaan? Mijn opa noemde mijn moeder altijd ons Kaat en toen ik werd geboren zei hij oh kijk een klein Kaatje. En aangezien klein kaatje niet zo heel lekker bekt hebben we er voor gekozen om het te vertalen in het Engels. Zo is dus de naam Little Kate Fashion ontstaan.

Op naar de volgende blog

Met deze blog wil ik je graag laten zien waar ons merk vandaan komt en dat we nog lang niet van plan zijn te stoppen. Grootse dingen liggen in het verschiet. En dankzij jullie allemaal krijg ik iedere dag nog nieuwe energie om door te gaan. In de volgende blogs deel ik graag tips en tricks, neem ik je mee achter de schermen en bespreek ik de nieuwste trends. Heb je nou een brandende vraag of denk je maar hoe zit dit nu? Voel je zeker vrij om gewoon even contact op te nemen via Instagram of stuur een mailtje, en wie weet leg ik in de volgende blog jou vraag wel uitgebreid uit.

 

Als je het helemaal tot aan hier hebt volgehouden om te lezen wil ik je hier enorm voor bedanken! En ik zou het super tof vinden om je de volgende keer weer terug te zien en om te weten wat je er van vond!

© 2020 Little Kate Fashion Kids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel