Black Friyay or Black Frinay?

Vorige Artikel 2 van 4 Volgende

Black Friyay or Black Frinay?

Summer sale, Winter sale, Mid season sale, op=op en natuurlijk kan Black Friday niet missen in dit rijtje. Je kan er tegenwoordig niet meer onderuit. Black Friday is eigenlijk afkomstig uit Amerika maar sinds ongeveer 2015 ook een Nederlands begrip. Leuk om misschien te weten is dat er meerdere geruchten ontstaan zijn rondom hoe dit fenomeen aan zijn naam is gekomen. Mijn favoriet is toch wel afkomstig uit Philadelphia. Na Thanksgiving werd hier niet alleen meer drukte waargenomen op de wegen maar ook in de winkels zag het letterlijk zwart van de drukte. In Amerika is het normaal om op deze dag te stunten met de meest idiote acties. Sommige winkels bieden zelfs een korting van meer dan 90% aan. Wat ik hier van vind als (kleine) handmade onderneemster lees je hieronder.

 

Wie houdt er nou niet van een mooie korting?

Laten we eventjes eerlijk zijn. We blijven allemaal Nederlanders en we zijn gewoon gek op een lekkere korting. Als ik voor mezelf mag spreken ben ik echt zo’n typische Nerderlandse koopjesjager, en maak ik er bijna een olympische sport van om voor de leukste prijsjes de allerleukste cadeautjes te scoren voor de feestdagen. Ik snap dan ook wel waarom de Amerikanen deze dag in het leven hebben geroepen. Al vind ik het niet per sé nodig om met de buurvrouw te vechten om de laatste roze sjaal (net zoals in de films). Ik ben zoals sommige vrienden wel zeggen gek op glimmende dingen, net een ekster en ik geef graag mijn geld uit aan mooie dingen (misschien wel iets te graag). Ik ben gevoelig voor een mooie korting en dat is nou vaak juist net het laatste zetje dat ik nodig heb om over de streep te gaan.

 

Horror actie voor kleine ondernemers of niet?

Ik ben gek op acties zoals op black Friday vanuit mijn rol als consument. Als onderneemster vind ik dit toch wel een ander verhaal. Want hoe moet ik in hemelsnaam concurreren met die achterlijke acties die de grote ketens je voorschotelen in de foldertjes. Al onze producten worden met heel veel liefde met de hand gemaakt en kosten nu eenmaal een hoop tijd. Hoe graag ik ook mee zou doen met een te gekke actie, ik wil ook graag dat brood op de plank brengen. Het is absoluut niet dat ik hier niet aan mee wil doen maar ik wil het wel een fair game houden voor jou en voor mij, en daarnaast ook alle andere ondernemers. Want als dat ene handmade merk een bloemetjeslegging verkoopt met 60% korting en ik geef je maar 20% dan is de keuze natuurlijk zo gemaakt.

 

Dus wel of geen Black Friday?

Nu denk je vast: “ja Lotte, leuk hoor dat gezwets, maar kom toch eens ff door met die leuke actie”. Nou vooruit dan. Om toch mee te doen aan dit spektakel hebben wij het volgende bedacht: Stapel korting! Alleen vrijdag 27 November en alleen online shop je 1 item met 10% korting, 2 items voor 15% korting en 3 of meer items met 20% korting. Zo shop je bijvoorbeeld voor de feestdagen dat ene te gekke setje nog met 20% korting! Houd aankomende week onze instagram pagina in de gaten voor meer informatie of meld je aan voor onze Little Kate Love Letter (nieuwsbrief).

© 2020 - 2021 Little Kate Fashion Kids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel